[...] na twardo lub w postaci jajecznicy, minimum 6 białek) Ř chudy biały ser 70gram (nie za często) Ř wędlina drobiowa 70gram Ř warzywa (ogórek, sałata, por, groszek konserwowy, pomidor, kapusta pekińska) Ř nie przesadzać z papryką i kukurydzą na noc!! BARDZO WAŻNE!!! Ř Jemy w równych odstępach czasu np., co 3 godziny [...]
EVANDER HOLYFIELD Status: Czterokrotny mistrz swiata. Bohater z dziecinstwa: Martin Luther King. Byl dobrym czlowiekiem. Chrzescijaninem. Chcial zabrac ludzi do Ziemii Obiecanej. Pseudonimy: Nie bede tlumaczyl Zainteresowania: Kregle, pomaganie ludziom (heh ciekawe zainteresowanie), muzyka, sport. Uczucie przed walka: Czuje sie dziwnie. Jest to [...]
Jolu fasolę, czy groszek łupany wcześniej jeden dzień trzeba namoczyć, a później gotować 15-20 min i wyłączyć niech pod przykrywką "dojddzie", tak samo z soczewicą tylko 5-10 min i niech dochodzi. Zup jem bardzo mało bo mi się nie chce gotować, wolę sałatki i dodaję do nich marchew gotowaną na parze (taką wolno). Jem bardzo często rosół [...]
[...] jem kolacji tylko właśnie to. Nie jestem zwolenniczką zup (kiedyś odchudzałam się kapuścianą i jadłam jej duże ilości i pewno stąd mój wstręt do zup)więc wolę fasole, kasze, groszek łuskany, soczewicę, czy soję i w zależności od tego co mam robię albo z kiełbasą albo z piersią z kurczaka lub z pieczarkami. Bardzo często te potrawy jem pałeczkami [...]
pudlo z ryzem/kasza/kuskusem/makaronem do tego mieso wszelkiego rodzaju kukurydza groszek papryka ogorek kielki rodzkiew jak kto lubi wszystko w pojemnik i jest papu opcja nalesniki placki brzuzki bulki gracham z dodatkami itp itd zycie jest walka ... .. .
[...] z oliwek. Cebulę i czosnek pokroić w bardzo cienkie plasterki lub słupki i przysmażyć z przyprawami na patelni. Pod koniec dodać pokrojone w paski liście kapusty, paprykę, groszek, kiełki, tofu podzielone na na kostki oraz soso sojowy. Do warzyw włożyć makaron i wymieszać. Potrawę podawać posypaną szczypiorkiem z dodatkiem sałaty mocno [...]
[...] dużą ilość tego typu białek zawierają: mięso, ryby, sery, jaja, nabiał; — roślinnego: soja, migdały, orzechy laskowe, zboża pełno-ziarniste oraz niektóre rośliny strączkowe (groszek, soczewica...). Ideałem byłoby spożywanie takiej samej ilości protein roślinnych, co zwierzęcych. Jednak nie zawsze jest to takie proste. Proteiny są konieczne [...]
[...] o wysokim IG a więc z cukru, mąki,ziemniaków gotowanej marchewki, kukurydzy białego ryżu, klusek, makaronu itp. 2. spożywamy węglowodany o IG 35 i mniej np. soczewica, groszek,wszystkie warzywa zielone, wszystkie zboża nie oczyszczone, owoce, 3. węglowodany z pkt. 2 możemy łączyć z chudym mięsem, z drobiem i tłustymi rybami (mogą być w [...]
[...] po wyłączeniu dochodzi pod przykryciem i jest mięciutka. Fasola dochodzi pod przykryciem dość długo. Gotuję ją przed wyjściem do pracy, a po powrocie jest miękka. Natomiast groszek i soczewica pod przykryciem dochodzą w parę minut. Twoje tak długie gotowanie podniosło jej IG pewno bardzo wysoko. Natomiast dawno już nie gotowałam soji, więc nie [...]
[...] //NIE ZA DOBRY - PANIERKA. LEPIEJ MIESO DUSZONE/PIECZONE/GRILLOWANE - NAJCHUDZSZE. B. DOBRY FILET Z KURAKA (100g) Ziemniaki // MAJA MALO WW, LEPSZY RYZ/KASZA 100g Surówka; groszek z marchewką //DODAJ 1LYZKE OLIWY Z OLIWEK Podwieczorek: Pieczywo Szynka wiejska //JEST OK (ILOSCI JAK W 2SNIADANIU) ALE JAK JESTES W DOMU TO LEPIEJ ZJESC RYZ/KASZE [...]
[...] Marchewki oskrobać, opłukać, pokroić w cienkie krążki. Różyczki kalafiora włożyć na wrzątek, posolić i ugotować do miękkości. W osobnej wodzie z dodatkiem soli ugotować groszek i marchewkę. Ugotowane warzywa osączyć na sicie, wymieszać i przykryć, by nie wystygły. Masło roztopić na patelni. Jajka i białka roztrzepać (zmiksować) ze śmietaną, [...]